Meer Info

Met behulp van de ProMedia MBM autovraagbaak kan onderhoud en reparatie aan de eigen auto worden verricht.

De autovraagbaak is een reparatiehandleiding voor de auto waarin de technische gegevens van de importeur dan wel autofabrikant worden verwerkt. Elk opgenomen automodel in de autovraagbaak is in principe het destillaat van een compleet werkplaatshandboek van een automodel zoals dat door de autofabrikant of importeur aan de eigen dealers wordt verstrekt.

De gegevens zijn omgezet in voor iedereen overzichtelijke en begrijpelijke informatie. Vaak wordt de autovraagbaak gekocht om zelf een diagnose te kunnen stellen of om zelf een bepaalde reparatie of onderhoudsbeurt te kunnen inschatten. Na beoordeling aan de hand van de autovraagbaak kan men dan besluiten of de reparatie zelf of door een vakman dan wel garagebedrijf moet worden uitgevoerd.

Ook wordt in de autovraagbaak aandacht besteed aan de punten die bij de APK-keuring aan de orde komen en hoe milieuverontreiniging bij onderhoud en reparatie van de auto kan worden voorkomen.

In de autovraagbaak vindt u gedetailleerde informatie over:

  • reparatie
  • diagnose
  • revisie
  • technische gegevens
  • onderhoud

Elke opgenomen reparatie- of onderhoudshandeling wordt tot in de details beschreven. Van het uit- en inbouwen van de airbags tot de complete revisie van een motor of versnellingsbak, vele onderwerpen worden behandeld. Verder worden revisiematen, aanhaalmomenten en afstelgegevens ook vermeld. Elke autovraagbaak heeft een consequente indeling (zo’n 20 hoofdstukken), met vele illustraties. Indien er bij een bepaalde handeling speciaal gereedschap benodigd is wordt dat apart vermeld. Zo nodig wordt ook de werking van een bepaald onderdeel of component verklaard.

De autovraagbaak is absoluut onmisbaar voor de beginnende en geoefende sleutelaar en auto-hobbyist. Uitgeverij ProMedia MBM levert autovraagbaken voor 65 verschillende automodellen. Voor het uitvoeren van de reparaties is een redelijke autotechnische kennis vereist.